24 май – ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

  • от
По повод 24 Май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, деца от Дневен център за работа с деца на улицата и служители посетиха Библиотеката на НЧ „Иван Вазов-1947“гр. Костинброд. Децата бяха запознати с полезна информация за библиотечната дейност от г-жа Татяна Кръстанова – Библиотекар. Разгледаха с интерес Детския отдел в Библиотеката и си избраха книжки за четене.
📚Децата изслушаха и увлекателен разказ от г-жа Русанка Колева – организатор читалищна дейност за живота и делото на Солунските братя Кирил и Методий и техните петима ученика. Размишлявахме върху думите на патриарха на българската литература Иван Вазов: „И ний сме дали нещо на света и на вси славяни книга да четат“.
📖Непринудено и с увлечение децата направиха литературно четене, рецитираха стихотворения, запознаха се и с „Молбата на книгата“. В края на срещата децата направиха скромен подарък на Библиотеката, собственоръчно направени книгоразделители за читателите. От своя страна, домакините направиха много ценен подарък за децата в Дневния център, илюстровано луксозно издание на книгата „Алиса в страната на чудесата“.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!