Традиционно изложение на мартеници

  • от

За поредна година децата от Дневен център за работа с деца на улицата, гр. Костинброд взеха участие в традиционното изложение на мартеници, проведено в НЧ „Иван Вазов – 1947”, гр. Костинброд на 29.02.2016 г.

Срамежливо наболите кокичета и минзухари и уханието на пролет ни подсетиха за предстоящия и така обичан от децата празник месец по-рано. Заредени с енергията на събуждащата се природа децата сръчно пресукваха бели и червени конци, използвайки необятните възможности на своята детска фантазия.

Освен традиционните мартенички, които връзваме всяка година, този път детските ръце сътвориха истински произведения на изкуството от бяло и червено сукно – плетени кошнички, шарени пръчици, ароматни мартенски моливи, глинени фигурки с бял и червен пискюл и още и още…

Цялата тази магия на детската изобретателност и майсторливост бе показана на изложбата в Читалището и сме сигурни, че всеки един посетител си е тръгнал от залата със сърце, изпълнено с много красота, пролетна свежест и чувство на гордост за запазената здрава връзка с народните традиции.